neobişnuitele păţanii ale unui doctor

Martie 10, 2010

Doctorul N, prietenul meu, a dispărut fără urmă. După o primă versiune, a fost ucis, după a doua – s-a înecat în timpul îmbarcării la Novorossiisk, după a treia – trăieşte, e bine sănătos şi se află la Buenos Aires.

Astăzi un oarecare ins mi-a spus : « În schimb, dumneata o să ai ce să le povesteşti nepoţilor ! » Un tembel şi nimic mai mult. Ca şi cum unicul meu vis ar fi acela de a le povesti la bătrâneţe nepoţilor tot soiul de prostii despre felul în care stăteam atârnat pe un gard. Naiba să-i ia pe nepoţi. Specialitatea mea e bacteriologia.

Am spus întotdeauna ca felcerul Golendriuk e un ins deştept. Astă-seară a dispărut fără urmă. Dar, cu toate că n-a lăsat nimic scris, eu bănuiesc că e în drum spre atingerea ţelului său sacru, şi anume în drum spre calea ferată, la capătul căreia se află un orăşel. În orăşelul acesta locuieşte familia lui. Conducerea mi-a ordonat “să efectuez o anchetă”. Cum să nu, cu plăcere. Aşa că şed pe o ladă cu medicamente şi efectuez. Rezultatul anchetei: felcerul Golendriuk a dispărut fără urmă. În noaptea dinspre data cutare spre data cutare. Punct.

Mihail Bulgakov.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: