prefaţă necesară şi inutilă

Decembrie 27, 2007

Ce este un distrus? Grea întrebare, după ce ai citit RealK. Până de curând, pentru mine, un distrus părea să fie cel care a abandonat lumea noastră vie şi s-a mutat definitiv în labirintul circumvoluţiunilor sale îmbibate de drog. Un individ demn de milă şi numai bun de dispreţuit. Un tip care aşteaptă, visează, salivează şi moare între două shot-uri.
politacaly_correct__by_dogeatdog5.jpg
Un homeless decis să călătorească toată viaţa într-o bărcuţă de hârtie. Un trippuitor de frunză la câini. O umbră. Oricum, acel soi de seamăn spre care privim cu imensa satisfacţie că ne este inferior.

E foarte greu să ţii cumpăna dreaptă atunci când vorbeşti despre o carte de frontieră. O carte în care pricipalul personaj e proteicul drog, călătorind prin oraş, prin localuri, WC-uri, ganguri si taxiuri, în căutarea unor capete care să-l suporte. Acolo unde va lumina şi tot acolo unde va stinge lumina. In cazul unei astfel de cărţi, toate cuvintele au un dublu înţeles nesuferit. O carte care încearcă să forţeze limitele, aşa cum mulţi tineri scriitori români speră să scrie.
explicit_by_dogeatdog5.jpg
E povestea unui tânăr de familie bună, cu bani, cu lecturi, cu multă plictiseală, inteligent de crapă, care plonjează fără ezitări în realitatea de alaturi. Nu face asta sedus de nişte dealeri malefici, nu are angoase existenţiale adolescentine, nu vrea să imite pe nimeni din grupul lui de oameni cu stare. Nici măcar nu e un super-bogat. Se droghează la greu, pentru că se plictiseşte la greu în eterna si fascinanta Românie. RealK este călătoria fantastică prin pădurea de neuroni strălucitori, fosforescenţi si flămânzi ai drogatului care experimenteaza, neobosit, senzatii. Din clipa în care intra pe poarta verde, eroul opreste timpul. Asta e povestea. Şi alceva? Altceva nimic.

––––––––––––––––––––––––––-

…o jumătate de recenzie furată de la florin iaru.

lui i-a plăcut realk. eu de-abia i-am citit prima pagină.

mi-era dor de-o carte cu junkeri.i_just_dont_know_stock_i_by_anemia_stock.jpg

Anunțuri

Un răspuns to “prefaţă necesară şi inutilă”

  1. downtownjesus Says:

    alegza alegza alegza :-w esti emo intr-un sens foarte ostentativ, daca imi este permis sa spun asa. alegza, citeste carti de istorie. alegza, nu mai citi prostii despre neuroni. alegza, ai grija de tine. alegza…termina bah si nu mai fi emo si nu ne mai recomanda carti ca ne faci sa ne simtim prosti 😛 alegza, mai stii de unde a venit primul esec? de la sentimentul de superioritate. alegza, ma ierti? azi sunt a dracu’. pt ca e pe mess. imi pare rau azi, alegza. ti iubesc >:D<


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: